Thinking in Sound

Muziekfabriek

Muziekfabriek is een muzikale installatie met als doel om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met muziek. Ontdekken en samenwerken staan hierbij centraal. Met deze muzikale machine kan iedereen, klein of groot, samen muziek maken. Druk, draai, schuif, voel en ervaar. Er zijn geen instructies: kom het zelf maar ontdekken!

De muziekfabriek dient als middel voor kinderen en ouders om spelenderwijs muziek en geluid te verkennen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de diversiteit van de doelgroep, door middel van verschillende niveaus van interactiemogelijkheden. Dit varieert van eenvoudige een-op-een interacties met directe feedback, tot complexere interacties waarbij op zoek moet worden gegaan naar combinaties of onverwachte handelingen. Daarnaast is het van belang een breed scala aan geluiden aan te bieden, om zo het verkennend onderzoeken te stimuleren.

2turvenhoog

2turvenhoog is een internationaal kunstenfestival voor kinderen van 0 tot 6 jaar én volwassenen. Al meer dan 20 jaar wordt er een gevarieerd programma gepresenteerd met voorstellingen van nationale én internationale makers, op binnen- én buitenlocaties in Almere en Haarlem. Kleinschaligheid is het handelsmerk van 2turvenhoog en het programma sluit aan op de belevingswereld van kinderen.

Op 18 en 19 april 2022 stond de Muziekfabriek bij 2turvenhoog in het Philharmonie in Haarlem. Op 11 en 12 juni 2022 is een vernieuwde versie te zien en te bespelen bij 2turvenhoog in de duinen, een buitenversie van 2turvenhoog in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal.